// Om oss


Lanet har nå hold på i noen år og vi har gjennomført vårt ellevte lan (2013), med det tolvte i sikte. Arrangementet ble startet av Marius LangZ og meg (Jc). Vi var på den tiden begge speidere, og jobbet innenfor speiderombudsstillngen i Follokrets. En ting man lærer i speideren er det å holde arrangementer og drive mellomstore prosjekter. Vi hadde lenge pratet om å holde et lan så når speider'n begynte å dabbe litt av hoppet vi på dette prosjektet. Det første lanet vi gjennomførte var på Ski speiderhus med tre i stab, og 12 deltakere. I dag er vi rundt 20 personer i stab, og mellom 50-100 deltakere på arrangementene våre.

Det som skiller vårt lan fra andres, er selve innholdet. Det er så klart mye fokus på selve spillingen med konkurranser, osv., men vi holder også en fagelig del. Mange av oss i stab jobber innen IT til daglig, enten som programmerere, IT-sjefer, nettverksfolk eller IT-support. Derfor har vi mulighet til å ta for oss mange forskjellige aspekter innen IT. Vi har siden det første lanet holde minst ett 2-3 timer programmeringskurs i HTML og/eller PHP. Vi har også prøvd oss på et par andre type kurs som photoshop og hacking.

En av de flotte tingene med dette arrangementet er hvor genuint interessert deltakerne våre er i å være med. Selv om vi har fått med oss en del venner og bekjente som stab, er største delen av staben i dag tidligere deltakere. Vi har en fin prosess for å lære de opp og gi de mer og mer ansvar etter hvert arrangement. På denne måten har vi bygd opp en flott gjeng.

// Årets stab


Rolf<br>Nett/MC/Adm

Rolf
Nett/MC/Adm

Jc<br>Kurs/Web/Adm

Jc
Kurs/Web/Adm

Stian<br>Sikkerhet

Stian
Sikkerhet

Torbjørn<br>Transport

Torbjørn
Transport

Simen<br>Lol

Simen
Lol

Daniel<br>Lol

Daniel
Lol

Thomas<br>Kjøkken

Thomas
Kjøkken

Eirik<br>Konferansier

Eirik
Konferansier

Anette<br>Kro

Anette
Kro

Janne<br>Kro

Janne
Kro

Karine<br>Kro

Karine
Kro

Elise<br>Kro

Elise
Kro

Julie<br>Kro

Julie
Kro

Joakim<br>Vakt

Joakim
Vakt

Andreas<br>Vakt

Andreas
Vakt

Marius<br>Vakt

Marius
Vakt

HansOlav<br>Vakt

HansOlav
Vakt